Om mig

Mitt foto
Vi adopterar Elsa. Vi är i Taiwan och väntar på att papper ska bli klara, medan vi lär känna Elsa. Och hon oss.

tisdag 6 december 2016

Ljuva hämnd

Jag borde hämnas för allt konstigt jag måste lyssna på och säga "jaha jaha, ja, där ser man" om. Problemet är väl att det inte kommer att drabba dem som har utsatt mig för märkliga frågor om barnens ursprung och konstiga berättelser om nån som blev gravid så fort han adopterade.

Men nu är det dags att slå tillbaka, lite generellt, känner jag. Jag är på bettet.

Tänk er så här ungefär:

Jag sitter på bussen vid kvart över fyra på eftermiddagen, det är fullt med folk, oftast är barnvagnsplatserna rejält laddade med småttingar i sina fordon, deras syskon och mammor. Jag kan vända mig till valfri flerbarnsmamma, gärna nån som är lite svettig och redan rattlar en tappad napp, en äppelskrott och ett par kladdiga vantar.

-Ja, jag ser att du har flera barn. Så roligt då. Härligt med barn. Har du samma pappa till alla barnen? Eller olika, det kan man ju ha?! Och vet i så fall alla papporna om vem som är pappa, jag menar, det måste man ju inte berätta?! Som kvinna, menar jag. Och mor. Man gör ju det som är bäst för barnen. Så hur gjorde du med de här papporna?

Eller kanske vid sandlådekanten:

-Så fina, va!? Är de dina alla tre? Ja, du vilken tur! Ja, min man och jag tänkte mycket på att kanske bara nuppa lite, men sen kom vi fram till att vi kan ju faktiskt få egna adopterade barn. Alla kan ju inte det. Så då tog vi såklart det alternativet. Men du ska veta, att jag stöttar dig och din man till etthundra procent! Dina barn är ju jättefina, de också! Vi hade också nuppat om vi inte hade kunnat få adoptera. Ja, det hade vi absolut!







3 kommentarer:

  1. Usch, jag har säkert sagt nåt dumt, utan att mena något illa, mer av okunskap, till någon adoptivförälder själv någon gång, skäms nu..
    Hittade precis din blogg. Står själv i kö, har precis fått medgivande och hoppas innerligt att vi ska kunna få ett barn till innan vi blir för gamla. Läser just nu allt jag kan hitta om adoption för att förbereda mig.

    SvaraRadera
  2. Såklart att vi alla har sagt massa dumma saker, det ingår ju i att vara människa. Det är väl bara det att om man ständigt hör samma dumma saker så blir man lite - trött..?
    Lycka till med er adoption! Jag håller tummarna för att ni hinner!

    SvaraRadera