Om mig

Mitt foto
Vi adopterar Elsa. Vi är i Taiwan och väntar på att papper ska bli klara, medan vi lär känna Elsa. Och hon oss.

fredag 23 oktober 2015

Mam-mam

Vårt lilla barn äter. Det går knappast att sitta ner hela familjen tillsammans vid en måltid för då kräver hon utan uppehåll mam-mam. Och inte nöjer hon sig med några sorts bebiskex heller, det ska vara samma som vi äter. Att hon endast har fyra små tänder i överkäken och två i underkäken gör inte henne nånting. Kyckling, broccoli, cheesecake, mördegskakor, allt är gott, allt går ner. Hon hanterar också sugrör med bravur - då kan man får sig en slurk juice.

Det sköna med mångkulturella bebisar är att de inte behöver följa svenska matregler. Alla våra barn har fått en härligare internationell diet så länge vi inte är i Sverige. Vällingen är något sorts mjölkpulver med massor av socker och vanillin. Den luktar marsansås.

Och i Elsas papper står det att mellan måltiderna, som då huvudsakligen består av marsansås, gillar hon cake t.ex. Elsa får cake. Så länge hon är här.

Sen vankas det bara fullkornsvälling, osötade smörgåsrån och palsternacksmos. Du anar inte, Elsa, vad tråkigt det är att vara ettochetthalvt i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar