Om mig

Mitt foto
Vi adopterar Elsa. Vi är i Taiwan och väntar på att papper ska bli klara, medan vi lär känna Elsa. Och hon oss.

måndag 16 november 2015

Domino

Vi hade avslutat lunchen, jag och Elsa. Hon var inte så imponerad av maten, men hade nog kladdat i sig lite. Jag skulle bara sätta på en tvättmaskin i badrummet innan hon skulle stoppas i säng.

När maskinen är packad och laddad med tvättmedel, inser jag att sladden inte är i. Jag går ut i köket och sticker i kontakten. Inser att Elsa är kvar i badrummet, och det är aldrig bra. Jag släpper tvättmedelspaketet, tvättmedel över hela köksgolvet, och springer in till Elsa.

Mycket riktigt, Elsas överkropp är försvunnen ner i toaletten där hon just vispar om med sin tandborste. Nappen i sitt snöre dinglar i eller under vattenytan i holken.

Jag lyfter upp Elsa, tvättar henne upp till axlarna med tvål och vatten, tar tandborsten och slänger den i soporna, nappen lägger jag i en kastrull och sätter på spisen. Slår av den globala spärrknappen.

Jag tar ut dammsugaren. Vi dammsuger tvättmedel ihop, det är kul. Men vad är det som luktar?

Jo, på spisen står, förutom nappkastrullen, en plåt med frallor på jäsning under plastfolie. Någon liten person har tidigare under morgonen vridit om ett vred på spisen och då aktiverades den plattan, när jag slog av spärrknappen. Det brinner lite i bakplåtspappret och folien har smält.

Jag räddar de degklumpar som räddas kan, och lägger dem på ny plåt. Den ställer jag på samma spisplatta. När jag trycker ner bakplåtspappret bränner jag tre fingertoppar. Det gör ont att använda tangentbordet nu. Jag ställer mig med fingrarna under kallvattenkranen. Elsa är trött och kinkig, hon ska upp. I en kvart försöker jag roa henne genom vattenstänk medan fingrarna kureras.

Sendan dags att sätta på tvättmaskinen. Jag trycker på onknappen. Konstigt nog tittar jag på vredet också. Det har Elsa ställt om till nittio grader, antagligen innan hon började arbeta med tandborsten. Vi hade kunnat får ganska små kläder efter den tvätten.

Men: Nu sover Elsa och jag ska äta nybakade frallor som smöret smälter på.

Sen ska vi ut och köpa en ny tandborste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar